Центральну котельню Кіровограда можуть повернути місту

11.01.2018 09:56
image

Майновий комплекс центральної міської котельні, яку наразі орендує ДП «Кіровоградтепло», можуть повернути у власність територіальної громади міста. Відповідне питання обговорювалося на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій сьогодні, 11 січня, інформує DOZOR.

За словами заступника міського голови Олександра Мосіна, наразі існує проблема з боргами ДП «Кіровоградтепло» та неотриманням підприємством номінацій. У зв’язку з цим місто знову може залишитися без тепла.

«Проблема дуже проста. У компанії нема номінацій. Ця ситуація триває з жовтня минулого року. Весь цей час компанія використовує газ, за який не заплатила. Тому усі витрати лягають на плечі ВАТ «Кіровоградгаз». Наразі борг становить близько 90 мільйонів гривень і «Кіровоградгаз» має ще й податки з цієї суми заплатити. Хотілося б, щоб колеги з «Кіровоградтепла» це визнали та шукали компроміс. Треба або отримати номінації, або ж сплачувати за газ у відповідності з коефіцієнтами, які прописані законодавством – 1,2 та 2,0. Відключати місто від тепла під час морозів – це неправильно, але якщо компромісу не буде, то нам доведеться це зробити», - зазначив голова правління ВАТ «Кіровоградгаз» Олександр Гладкий.

За словами головного технолога ДП «Кіровоградтепло» Анатолія Тарана, наразі підприємство знаходиться у стані переговорів з «Укргазбанком», щоб отримати номінації. Кінцевий термін, коли має бути прийняте рішення  - 12 січня. Втім, Олександр Мосін зазначив, що після спілкування з керівництвом ОДА було прийнято рішення визначити кінцевий термін отримання підприємством номінацій до 15 січня. У випадку, якщо підприємство не вирішить дане питання, у міськраді створюватимуть проект рішення щодо повернення цілісно-майнового комплексу ЦМК у власність територіальної громади.

«Командне рішення мали б прийняти на початку опалювального сезону. Отримання гарантій, номінацій, лімітів також. На жаль, ми маємо розбалансовану та застарілу систему забезпечення. Єдине, про що я хочу попросити – утриматися ВАТ «Кіровоградгаз» від відключення котелень міста під час опалювального сезону», - сказав Мосін.

 

Переглядiв: 1589