Цього тижня кіровоградці перейдуть на літній час

20.03.2018 07:28
image

Кіровоградці разом з жителями усієї країни перейдуть на літній час у неділю, 25 березня. Про це повідомляє DOZOR.

Так, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13 травня 1996 року №509 «Про порядок обчислення часу на території України», яка діє й до сьогодні, країна переходить на літній час в останню неділю березня – тобто з 25 на 26 число цього місяця. Жителі мають перевести стрілки годинників на годину вперед о третій ночі.

Нагадаємо, уряд обіцяв, що з 2012 року стрілки годинника в Україні переведуть в останній раз. Але влада так і не розглянула це питання, процес переведення годинників двічі на рік залишився традицією країни.

У свою чергу медики вважають, що переведення стрілок на годину негативно впливає на режиму сну людей, роботу серцево-судинної та імунної систем, а також інших обмінних процесів.

Довідково:

Перехід на сезонний час проводиться більш ніж в ста країнах світу. Зокрема, США і Канада вже перейшли на літній час. Всі країни світу, які діють за такою системою, переводять стрілки годинника в різні дні. У Йорданії годинник переводять за схемою "останній четвер березня - остання п'ятниця вересня", а в Бразилії - "третю неділю лютого - третю неділю жовтня". Крім того, відмовилися від переходу на "літній" час багато аграрних країни, де робочий день передбачає найвищу ефективність у світлий час доби. В Європі не переходять на літній час тільки Ісландія, Білорусь і Росія.

Переглядiв: 1273