Цукор у школи Кропивницького постачатиме фірма, пов’язана з секретарем міськради

03.02.2020 15:40

Управління освіти Кропивницької міської ради підписало договір на закупівлю та постачання цукру для потреб закладів освіти. Відповідна інформація про проведені торги опублікована в системі публічних закупівель «Prozorro», інформує медіапортал DOZOR.

Так, оголошена вартість за придбання 100 000 кг цукру становила 1 мільйон 200 тисяч гривень. У торгах взяли участь дві компанії – ТОВ «Кіровоградхліб 2014» та ТОВ "ОПТТОРГ-К", яка вже виграла декілька тендерів на закупівлю продуктів харчування для міських шкіл. ТОВ «Кіровоградхліб 2014» пропонувало постачання товару за 1 080 000,00 гривень. ТОВ "ОПТТОРГ-К" не знизила оголошену управлінням освіту ціну ні на гривню, однак саме ця фірма стала переможцем вказаних торгів.

У результаті 1 мільйон 200 тисяч гривень з міського бюджету отримає ТОВ "ОПТТОРГ-К". Договір з фірмою діятиме до кінця 2020 року. 

За даними договорів та системи YouControl, власником фірми-переможця тендерів ТОВ "ОПТТОРГ-К" є Андрій Проценко. Сама фірма з’явилася зовсім нещодавно  - офіційна реєстрація зафіксована 7 червня 2019 року. Статутний фонд товариства з обмеженою відповідальністю складає 5 тисяч гривень. ТОВ "ОПТТОРГ-К" зареєстроване за адресою: вулиця Олега Паршутіна, будинок 13.

Згідно з даними відкритого реєстру юридичних осіб Ring.org, за вказаною адресою зареєстрована низка різноманітних фірм, серед яких,  зокрема, Прат «АТП 13555», ТОВ «Досвід», ПП «Інгул-Трейд» та ТОВ «Торговий Дім «Формула Смаку». Як відомо,  бенефінціарним власником останнього ТОВ є секретар міської ради Андрій Табалов. 

Цікавим також є і те, що фірму ТОВ «Кіровоградхліб 2014», яка була другим учасником вказаного тендеру, очолює людина, яка теж наближена до секретаря міської ради Кропивницького Андрія Табалова. Засновник фірми Сергій Аркуша, за даними ЗМІ ,  раніше був  очільником ТОВ «Кіровоградський зернопром» Сергія Табалова.

Переглядiв: 2177