ЦВК припинила повноваження селищної ТВК на Кіровоградщині

16.10.2020 09:46

Центральна виборча комісія припинила повноваження Добровеличківської селищної ТВК Новоукраїнського району Кіровоградської області вчора, 15 жовтня. Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА, інформує медіапортал DOZOR.

Відомо, що ЦВК зобов’язала Новоукраїнську районну виборчу комісію до 17 жовтня сформувати новий склад комісії.

«Під час засідання ЦВК розглянула окремі питання діяльності Добровеличківської селищної територіальної виборчої комісії Новоукраїнського району Кіровоградської області. Так, до Комісії надійшла заява Кіровоградської територіальної організації Політичної партії «Європейська Солідарність», в якій йшлося про прийняття цією комісією незаконних рішень. Зокрема, йшлося про постанови щодо відмови в реєстрації кандидатів у депутати Добровеличківської селищної ради, включених до Єдиного та територіальних виборчих списків вказаної організації політичної партії, які було визнано протиправними та скасовано відповідними рішеннями суду, що набрали законної сили. Проаналізувавши наявні документи та інші матеріали ЦВК, зокрема, констатувала, що в діях Добровеличківської селищної ТВК вбачається систематичне порушення Виборчого кодексу України та законів України. Окрім того, ці обставини підтверджено судовими рішеннями», – йдеться на сайті ЦВК.

Довірена особа «Європейської Солідарності» у Добровеличківці Тетяна Нехайчук написала у соціальних мережах, що «ЦВК розпустила Добровеличківську ТВК за систематичне порушення виборчого законодавства».

«Наразі вже відбулося три судових рішення щодо реєстрації кандидатів у депутати від «Європейської Солідарності». На двох судових засіданнях судді частково задовільнили позов політичної партії і зобов’язували розглянути документи «Європейської Солідарності». Секретар комісії Добровеличківської селищної ТВК у коментарі ОПОРІ зазначила, що члени комісії розглядали документи, але зареєстрували їх 13 жовтня», – зазначила координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Кіровоградській області Зоя Лебідь

 

Переглядiв: 815