«Творчі волонтери» та благодійність: у Кропивницькому лунала жива українська музика (ФОТО)

09.04.2022 17:40
image

У Кропивницькому триває реалізація проекту «Творчі волонтери», представники творчої музичної спільноти влаштували концерт та збір коштів на потреби ЗСУ сьогодні, 9 квітня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

За словами співзасновниці цього проекту та співзасновниці ветерано-волонтерського простору KropHub Катерини Колтунової, ідея – у реалізації творчого потенціалу музичної спільноти та благодійності.

«За всіма ініціативами, які створюють такі проекти, стоять люди з досвідом, що був до війни. І Євгеній Жердій, який є організатором свят, запропонував організувати захід, де можна реалізувати творчі потенціали та збирати кошти на потреби ЗСУ. Ми – волонтери KropHub розуміємо, яким чином організовувати такі заходи, які є обмеження і таке інше. Тому це наш спільний проект. Коли ми відкривали громадський простір Мир 2:0 у нас була така ж історія – популяризувати благодійність та волонтерство, зокрема, надаючи свій талант для якихось благодійних цілей. Так і тут виникло. З нашого боку – організація локації та попередження місцевої та обласної влади щодо заходу. Євгеній Жердій організував творчу музичну спільноту, яка виконує пісні, і в рамках цього заходу йде збір коштів», - розповіла Катерина Колтунова.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Волонтерка каже: за три дні проекту вдалося проаналізувати темпи збору коштів і зрозуміти, що є можливість збирати гроші на автомобіль для військових.

«Ми відпрацювали шість днів, далі зробили невеличку перерву і зараз поновили цю роботу. І збираємо на автомобіль для військових, вже зібрана більша частина. Якщо ми ще трохи дозбираємо, то зможемо дозволити придбати ще кращий варіант автомобіля для наших захисників. Важливо те, що кожен зараз у військовий час має змогу реалізувати себе, згідно з тим, що він робив до війни. В цьому найліпша реалізація та внесок у боротьбу та шлях до перемоги. Через творчих волонтерів ми одне одного підкріплюємо», - додає Колтунова.

Співзасновниця проекту пояснює: важливо йти до перемоги через творчість, популяризацію волонтерства та благодійності. Наразі до проекту «Творчі волонтери» приєднується дедалі більше виконавців.

«Спочатку ми запрошували тих виконавців, музикантів, яких знаємо, а далі люди почали самі приєднуватися. Ми розуміємо, що якщо не буде перемоги, то виступати не буде для кого. Саме тому до нас приєднуються усі: і відомі люди, і менш відомі. Зараз той час, коли стираються межі: хто працює прибиральником, а хто створює творчі ініціативи. Усі роблять свої внески в суспільство. Усі ми максимально об’єднуємося і всі працюємо на перемогу. Тому люди самі до нас приєднуються та говорять про прагнення виступити. Поки ми знаходимося у воєнному стані, де ще реалізовувати свій потенціал, окрім як працювати на перемогу?», - резюмує Катерина Колтунова.
image
image
image
image
image
image

Бажаючі долучитися до збору коштів можуть це зробити за допомогою наступних реквізитів:

Інеса Колпак  (голова ГО “Серця матерів та ветеранів війни Кропивницького”)

5363542017807901 гривня

Для міжнародних перерахувань:

4731185614473558  долари

5169360017223359 євро

Для випадків коли потрібна юридична особа, реквізити нашого благодійного фонду:

Найменування отримувача: БО МБФ СМАЙЛ

 Код отримувача: 42491113

 Рахунок отримувача у форматі відповідно до стандарту IBAN: UA203052990000026007045103151

Назва банку: АТ КБ "ПРИВАТБАНК".

 

Переглядiв: 1285