Творчий проект, присвячений історіям людей, які наближають перемогу України, планують реалізувати у Кропивницькому

18.05.2022 15:32
image
В обласному центрі планують реалізувати творчий проект, присячений історіям людей, які своєю роботою наближають перемогу України. Про це під час відвідин музею імені О. Осмьоркіна повідомив голова обласної ради Сергій Шульга, інформує медіапортал DOZOR. 
"Розповім вам про ідею, яка народилася сьогодні в стінах музею Осмьоркіна, і яку обов‘язково втілимо. Правду кажуть, що музей – це місце, де можна краще зрозуміти себе і один одного. Розглядаючи роботи наших кропивницьких художників, створені останніми місяцями у форматі студій, разом із директором Вітою Черновою зійшлися на думці, наскільки необхідні зараз образотворчо виражені історії військових, лікарів, рятувальників, волонтерів – тих, хто наближає нашу перемогу. Охочі розповісти ці історії через графіку чи живопис є. Тож домовилися розпочати роботу над проєктом", - написав посадовець на своїй сторінці у Фейсбук. 
Сергій Шульга пригадує, що одного разу директор музею показала йому про цікавий експонат, який зберігаєтьсься у закладі - стереокоп XIX століття. Побачити предка сучасного 3D дисплею може кожен бажаючий. Для цього треба просто відвідати музей. 
"Якось Віта Чернова мені нагадала про цікавий експонат. Більше 20 років у музеї Осмьоркіна зберігається стереоскоп 19 століття. Це предок сучасного 3D дисплею. Сьогодні я мав змогу оцінити як він працює. Мені навіть здалося, що відображення тривимірності того часу абсолютно не поступається якістю сучасному. Не менш захоплює й історія стереоскопа. Якщо хочете її почути – після перемоги обов‘язково підіть у музей. І не лише Осмьоркіна. Повірте, у кожному дуже чекають на гостей", - підсумував Сергій Шульга. 
 
image
image
image

 

Переглядiв: 584