У 40% навчальних закладів Кіровоградщини виявили порушення санітарних норм

01.09.2017 07:01

Сорок відсотків навчальних закладів Кіровоградщини мають порушення санітарних норм. Про це сайту DOZOR повідомили у Держпродспоживслужбі.

Зокрема, фахівці виявили порушення в 5 ДНЗ (Вільшанського, Кіровоградського, Новомиргородського, Новоукраїнського та Олександрівського районів), в 3 загальноосвітніх школах (Бобринецького, Новомиргородського, Світловодського районів) та 1 ПТУ (Долинський район), де відсутня холодна проточна вода, 33 ДНЗ працюють на привозній воді.

Крім цього, в 20 ДНЗ  не обладнані внутрішні туалети. Також у  фахівців відомства викликало стурбованість результати лабораторних досліджень питної води, якою забезпечуються навчальні заклади. За інформацією ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України» перед початком нового навчального року досліджено 260 проб питної води на бактеріологічні показники, 26 (10%) з яких не відповідають вимогам нормативних документів, та 154 проби на санітарно-хімічні показники, 23 (14,9%) з яких не відповідають нормативам.

Загалом  спеціалісти територіальних підрозділів держпродспоживслужби обстежили 949 навчальних закладів (ДНЗ, ЗОШ, НВК, інтернати, вищі навчальні заклади І-ІІ ступенів акредитації), що склало 97,5% від усієї їх кількості.

Переглядiв: 909