У центрі Кропивницького невідомі перекинули тармочаші з висадженими квітами

13.06.2024 11:03

Невідомі перекинули термочаші з квітами у центрі Кропивницького вночі 13 червня. Про це повідомляють у міськраді. 

Так, вага однієї чаші складає понад 100 кілограмів. На цьому вандали не зупинились - вже другу ніч поспіль в Центральному сквері виривають крани для поливу, а окрім цього там також поперекидали стокілограмові бетонні урни.

 - За мої 25 років, що я працюю, так масово понівечили квіти в місті вперше. Сьогодні, я вже просто плакала, - не стримуючи емоцій, ділиться головна агрономка КП "Благоустрій" Альона Ворона. - Я слідкую за різними обговореннями в соціальних мережах міста, де часто пишуть як гарно в Олександрії, чи в Черкасах. Так в нас би теж було не менш гарно, якби порядних містян було більше. Ви не уявляєте, яка це колосальна робота була вкладена в ці квітники. В одну вертикальну термочашу було висаджено 12 ампельних сурфіній, кожна з них коштує 150 гривень. От і рахуйте лише приблизні збитки, якщо таких чаш перевернули 5 штук. А ще ж робота, щоденний полив, щотижня підживлення... Це ж якої сили необхідно було докласти, щоб перевернути ці чаші — дивуються, всі, хто мав справу з цими вертикальними конструкціями. Мало того, що самі вертикальні чаші дуже важкі, так іще кожна із них була прикріплена до ґрунту трьома металевими прутами, їх повитягували і частина просто зникла. Тільки уявіть, встановлювали ці конструкції групи працівників по 6 чоловік. Так само і бетонні урни в Центральному сквері - жінки-озеленювачки, до прикладу, самотужки їх зрушити з місця не можуть, тільки з допомогою чоловіків — двох, а то й трьох.

 Наразі чаші повернули на місця, де це можливо, квіти підживлять і спостерігатимуть за їх відновленням. На місце події головна агрономка КП “Благоустрій” вже зранку викликала поліцію. 

Переглядiв: 461