У центрі Кропивницького планують створити алею вшанування загиблих захисників України

19.10.2023 15:41

У центрі Кропивницького на пішохідній зоні планують створити алею пам’яті загиблих захисників України. Відповідну пропозицію підтримали депутати міської ради під час сесії сьогодні, 19 жовтня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR. 

Так, депутатка міськради Валентина Яремчук під час озвучення відповідного депутатського запиту навела приклад Івано-Франківська, де така алея вже створена на одній з центральних пішохідних вулиць міста.

«Це те місце, що буде нагадувати нам тут, сьогодні в тилу про ціну нашого відносно мирного неба. Вулиця Театральна – пішохідна, де щодня прогулюються тисячі містян та гостей міста. Це може стати місцем, де кожен зможе побачити очі тих, хто не побоявся зустрітися віч-на-віч з ворогом. Це місце, де ми можемо вшанувати пам’ять кожного та кожної з наших сучасних героїв. Прошу доручити виконавчим органам міської ради опрацювати ініціативу щодо встановлення на пішохідній зоні міста на вулиці Театральній алею вшанування загиблих під час російсько-української війни», - наголосила Яремчук.

«Ми знаємо обговорення родин загиблого щодо створення меморіалу,  – зазначила Катерина Колтунова. - Нам треба сформувати ту конструкцію, що стоятиме на постійній основі у місті. Треба витратити час і попрацювати з родинами загиблих, створити дизайн, що найбільш підходить, щоб було достатньо коштів розробити якісні конструкції, які слугуватимуть мотиватором для вшанування загиблих та підвищуватиме рівень патріотизму у молоді».

«Можливо,  слушною пропозицією буде розмістити цю локацію на відрізку вулиці Театральної між ЦНАПом та краєзнавчим музеєм», - запропонував депутат міської ради Артем Стрижаков.

Відтак депутати підтримали цю пропозицію але без вказування локації у центральній частині міста. Можливість розмістити алею на конкретній пішохідній зоні у центрі міста мають обговорити виконавчі органи міської ради.

Переглядiв: 454