У чотирьох кіровоградських парках виявили кліщів, інфікованих збудником лайм-бореліоза

26.05.2017 14:48
image

У Кіровограді на території чотирьох парків фахівці лабораторного центру виявили кліщів заражених лайм-бореліозом. Про це у коментарі сайту DOZOR повідомила заступник директора Кіровоградського обласного лабораторного центру Надія Оперчук.

«З початку квітня ми дослідили понад 600 кліщів, з них 19 особин виявилися зараженими. Два знайдені  у районі Лісопаркової, вісім на території дендропарку, ще два у міському саду, та ще один буквально вчора знайшли у  сквері біля «Добруджи». Зараз є тенденція до зростання активності кліщів, це їх перший пік активності», – розповіла Надія Оперчук.

 За словами заступника директора лабораторного центру,  у випадку, якщо кліщ перебував на людині до доби – ризик зараження буде мінімальним, якщо до трьох діб, то можливість зараження зростає до 100%.

«Зараження відбудеться, якщо кліщ інфікований, тому що не усі кліщі носять у собі збудник лайм-бореліозу. Укус звичайного кліща – це просто неприємно. У разі укусу звертайтеся до медичного закладку, де його кваліфіковано видалять, дадуть рекомендації та направлять на дослідження кліща. Якщо виявлено заражену комаху, то людина обов’язково повинна пройти лікування», –зазначила Надія Оперчук.

Як повідомляв DOZOR, кліщі, заражені збудником лайм-бореліоза знайшли  у Лісопарковій та на території денропарку.

Переглядiв: 2158