У дитсадку на Кіровоградщині отруїлися діти

20.03.2018 08:25
image

У дитячому садочку «Сонечко», що у Бобринці, отруїлося восьмеро дітей. Про це сайту DOZOR повідомили в Держпродспоживслужбі області.

За інформацією, двох дітей з ясельної групи та шестерьох з молодшої госпіталізували до ЦРЛ з попереднім діагнозом: гострий гастроентерит, клінічні прояви захворювання в деяких дітей схожі на ознаки ротавірусної інфекції.

Стан дітей середнього ступеня тяжкості.Наразі причини з’ясовують фахівці, які провели санітарно-епідеміологічне обстеження дошкільного навчального закладу та позаплановий захід у формі перевірки харчоблоку з використанням засобів відеофіксації.

Крім цього, проведено обстеження контактних осіб (персоналу ДНЗ, дітей), відбір та дослідження змивів, питної води, добових проб готових страв. Відібрані зразки доставлені для дослідження в Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України, аналізи в роботі.

У дитсадку призупинили навчально-виховний процес до завершення проведення необхідних протиепідемічних, профілактичних заходів. Протиепідемічні та профілактичні заходи з локалізації та ліквідації спалаху продовжуються.

Фото dnz31yagodka.sumy.ua

Переглядiв: 1549