У донецькому медуніверситеті розповіли про причини припинення діяльності у Кропивницькому

13.05.2021 07:26
image

Причиною припинення освітньої діяльності факультетів Донецького національного медичного університету,  що працювали у Кропивницькому з 2016 року, стала неможливість виконання ліцензійних умов провадження освітньої діяльності. Умови затверджені постановою Кабміну від 30 грудня 2015 року №1187. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в університеті.

Так, рішення приймала вчена рада вишу шляхом відкритого голосування. Через неможливість виконання ліцензійних умов проведження освітньої діяльності, вчена рада проголосувала за припинення  провадження освітньої діяльності ДНМУ у місті Кропивницький після закінчення 2020/21 навчального року

«Відповідно до п.4 Положення про особливості утворення, реорганізації та ліквідації територіально відокремлених структурних підрозділів ЗВО, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 24 березня 21 р., розглянувши пропозицію в.о. ректора, ліквідувати територіально відокремлений структурний підрозділ ДНМУ у м.Кропивницький після закінчення 2020/21 навчального року шляхом переведення медичного факультету №2 та міжнародного медичного факультету до м.Краматорська», - йдеться у проекті рішення вченої ради.

Наразі в.о ректора протягом 5 робочих днів має повідомити МОН та МОЗ про припинення провадження освітньої діяльності ДНМУ у м.Кропивницький, а також про заходи, що вживатимуться для забезпечення прав здобувачів освіти на продовження навчання та трудових прав працівників територіально відокремленого структурного підрозділу.

За це рішення проголосувала переважна більшість членів вченої ради ради.

Переглядiв: 1966