У «Єлисаветграді» зібралися відомі художники, які писатимуть  красу міста (ФОТОРЕПОРТАЖ)

11.05.2017 06:39
image

У обласному центрі в галереї «Єлисаветград» виставкою «Травнева палітра» розпочався пленер художників вчора, 10 травня. Цьогорічний пленер художників присвячений 125-річчю з дня народження відомого кіровоградського художника Олександра Осмьоркіна.  Про це повідомляє DOZOR.

За словами організатора пленеру, власника галереї «Єлисаветград» Миколи Цуканова, цьогоріч у пленері взяли участь 10 художників з усієї країни, а також Китаю та Білорусі. Зокрема,  художники з Одеси Аль Хадж, Анатолій Горбенко та Анатолій Кравченко, київські художниці Світлана Аношкіна та Тетяна Діденко, Сергій Дуплій зі Ржищева, чернігівський митець Леонід Заборовський, а також художник з Білорусі Юрій Платонов та китайський художник Цзянь Лю.

«Приємно, що всі запрошені художники вчасно та дружно приїхали, незважаючи на те, що вони з різних куточків країни.  На виставці представлено більше 40 робіт художників- учасників пленеру, окрім митця з Білорусі Юрія Платонова , картини якого просто не пропустили б через кордон. Картини всіх інших запрошених учасників пленеру у галереї представлені. Після урочистого відкриття пленеру та знайомства художники протягом трьох днів писатимуть місто, усі визначні місця, які у нас є. Особливу увагу звертатимуть на архітектуру. Після цього митці відвідають область: заплановані  поїздки у Злинку, Аджамку, Знам’янський район та Розумівку», - розповідає Микола Цуканов.
«Раніше у пленерах в основному брали участь одеські художники, а в цьому році ми вирішили, що хочемо бачити «нову кров», нові роботи, а також познайомити художників з красою нашого міста. Тому визначили, що художники писатимуть саме пейзажі міста, а це дуже  специфічний вид пленера, насправді. Адже кожен художник може зважитися писати місто», - говорить адміністратор галереї «Єлисаветград» Ольга Краснопольська.

За словами 29-річного художника з Китаю Цзянь Лю, який навчається в одеському педуніверситеті,  краєвиди Кіровограда його дійсно вразили.

«Я вперше у вашому місті, у Кіровограді, і ваше місто мені сподобалося. Зараз я живу у готелі «Європа», на восьмому поверсі, і от звідти відкривається чудовий пейзаж. Я тут тільки перший день і маю змогу пізнати це місто ще більше. На сьогоднішній виставці представлені чотири мої роботи. Працюю у різних жанрах – портрети, пейзажі, натюрморти. Роботи інших художників мені дуже сподобалися, дивлячись на них, я розумію, що багато чому можу навчитися у митців, які їх писали», - ділиться враженнями Цзянь Лю.

Як повідомила Ольга Краснопольська, після 10-денної роботи у галереї відкриється підсумкова виставка картин, на яких художники зобразять на картинах своє бачення нашого міста. Так, експозиція відкриється  ‪20 травня у музеї імені Осмьоркіна.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 2169