У «Єлисаветраді» президент Академії мистецтв презентував виставку картин (ФОТОРЕПОРТАЖ)

09.08.2017 13:59
image

У галереї «Єлисаветград» відбулася презентація персональної виставки президента Академії мистецтв України Андрія Чебикіна сьогодні, 9 серпня. Про це повідомляє DOZOR.

Експозиція картин готувалася Чебикіним з 2000-х років. Цьогоріч виставку, присвячену 70-річному ювілею митця, вже побачили в Одесі та Харкові. Кіровоград став третім містом, жителі якого мають змогу переглянути картини художника, написані у різних жанрах: графіка, акварель, ню.

«Виставка  Андрія Чебикіна нараховує понад 80 робіт. Наразі у галереї експоновано 50. Але це  картини, які точно відображають настрої та майстерність Андрія Володимировича. Тут представлений жанр ню, який є дуже складним, але Андрій Чебикін відкриває всі тонкощі цього жанру на картинах», - розповідає власник галереї Микола Цуканов.
«Зараз тут розміщені роботи з 2000 року, але є і портрет дружини 1973 року. Більшість робіт виконані за останні п’ять років. Виставку підбирав таким чином, щоб це було цікаво для людей, що вони б хотіли побачити. Тут я представив твори, які найбільше говорять про мене та основні напрямки моєї діяльності. Є роботи, виконані у жанрі графіка – це вважається  найбільш елітним видом мистецтва. У таких країнах, як Німеччина, Нідерланди, Норвегія цей вид мистецтва дуже високо цінується. Взагалі мене надихає все, що я бачу навкруги. Художники – це окрема субстанція, ми у всьому бачимо імпульс, натхнення та те, що нас заводить. Якщо я отримав натхнення, то обов’язково втілюю його в картинах», - каже ректор Національної академії мистецтв Андрій Чебикін.

За інформацією, виставка перебуватиме у галереї протягом двох тижнів. Після цього експозицію повернуть до Києва.

 

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

 

Переглядiв: 2587