У грудні непрацюючі пенсіонери отримають перераховані пенсії

28.11.2019 14:07

Перераховані пенсії з грудня отримають лише непрацюючі пенсіонери з 1 грудня. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в ОДА.

Так, Пенсійний фонд проведе автоматичний перерахунок  ьпенсійних виплат у зв’язку із збільшенням розміру прожиткового мінімуму. Цей перерахунок стосуватиметься тільки одержувачів мінімальних пенсій та осіб, виплати яких залежать від розміру прожиткового мінімуму.

Згідно із Законом України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» з 1 грудня 2019 року прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, збільшиться з 1564 грн до 1638 грн.

Перерахунку підлягатимуть мінімальні розміри пенсій, доплата за понаднормативний стаж, пенсії за особливі заслуги перед Україною, підвищення ветеранам війни, підвищення жертвам нацистських переслідувань, мінімальні розміри пенсій у зв’язку з втратою годувальника, мінімальні розміри пенсій учасникам бойових дій та інвалідам війни, мінімальні розміри пенсій особам з інвалідністю, щодо яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, та інвалідам з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, надбавка донорам.

Таким чином, пенсійні виплати особам, які отримують пенсію в мінімальному розмірі (1564 грн), збільшаться на 74 грн і становитимуть 1638 грн.

Тим особам, які отримують пенсійні виплати більші за мінімальну, буде перераховано доплату за понаднормовий стаж, яка визначається у відсотках від прожиткового мінімуму.

Розміри підвищення пенсій кожному пенсіонеру визначатимуться в індивідуальному порядку та у залежності від того, яка складова пенсійної виплати буде перераховуватись (доплата за понаднормовий стаж, доплата до мінімального розміру пенсій, підвищення або надбавки).

Працюючим пенсіонерам перерахунок пенсії у зв’язку із збільшенням прожиткового мінімуму здійснюється після звільнення з роботи.

Переглядiв: 498