У художньому музеї відкрилася виставка народного художника України (ФОТО)

21.12.2017 15:49
image

В обласному художньому музеї відкрилася виставка народного художника України Михайла Надєждіна сьогодні, 21 грудня. Про це повідомляє DOZOR.

Так, виставка «Мій світ - моя істина»  представлена 48 роботами.

«Виставка присвячена  55-й річниці  творчої діяльності художника та 20-річчю з часу присвоєння митцю почесного звання «народний». Перша виставка Надєждіна була експонована у 1962 році. Роботи художника представлені у жанрах «графіка» та «живопис». Переважна більшість робіт – з колекції автора, чотири роботи привезені з фонду меморіального музея Олександра Осмьоркіна, ще три картини – з фонду художнього музею», - розповіла у коментарі сайту DOZOR заступник директор художнього музею Ганна Осіпова.

За словами Осіпової, виставка діятиме в музеї протягом трьох тижнів.

Довідково:

Михайло Надєждін – відомий український художник, чия творча практика впливає на розвиток сучасного образотворчого мистецтва.    

Народився 18 травня 1935 року в с. Костянтинівка Хотенського району на Сумщині в багатодітній селянській родині. Дитячі та юнацькі роки провів  у місті Білопіллі Сумської області. В 1962 році закінчив Дніпропетровське державне художнє училище, живописно-педагогічне відділення. Серед його викладачів – художник-земляк  Яків Калашник, заслужений художник України Микола Родзін, народний художник України  Георгій Чернявський.

 Більше десяти років митець займався викладацькою діяльністю: спочатку два роки працював викладачем малювання та методики малювання                                   в Хотинському педагогічному училища  (м. Запоріжжя), згодом, переїхавши у 1963 році до Кіровограду десять років пропрацював викладачем міської дитячої художньої школи. До 1989 року разом із іншими нашими славетними художниками-земляками  працював у художньо – виробничих майстернях Художнього Фонду УРСР в Кіровограді.                                                                   

В 2005 році Михайло Володимирович Надєждін став лауреатом обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна у номінації «Новітні спрямування».

З 2008 року Розпорядженням Президента України Михайлу Володимировичу призначено довічну державну стипендію як видатному діячу культури і мистецтва.

Михайло Надєждін учасник багатьох регіональних, всеукраїнських та міжнародних виставок. Працює  в напрямку авангардного мистецтва. Роботи Михайла Володимировича зберігаються в музеях України, приватних колекціях країн Канади, США, Болгарії, Чехії та ін. Надєждін – живописець                      у самій суті цього слова. Для творчості художника характерне переосмислення традиційних сюжетів в живописі, надання їм нової художньої форми.

Творчий доробок Михайла Надєждіна розкриває окрему сторінку в історії становлення сучасного образотворчого мистецтва України.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 2981