У кардіодиспансері Кропивницького відкрили гемодіалізний центр (ФОТО)

11.03.2021 11:18
image

В обласному центрі в кардіодиспансері відкрився гемодіалізний центр. Його презентація відбулася сьогодні, 11 березня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, даний центр побудований за кошти спонсорів.

За словами головного лікаря закладу Ганни Сухомлин,  ремонтні роботи тривали чотири місяці. Але більша кількість часу пішла на виготовлення документів, які дозволяли б розпочати ці роботи.

«Кожен апарат – сучасний, нового покоління. І коштує один апарат 1 мільйон 200 тисяч гривень. Апарати надані нам в користування, з нами фірма підписала відповідний договір. Ремонт виконаний за кошти спонсорів. Ми просили і зверталися до фермерів, небайдужих людей, які купляли фарбу, надавали будівельні матеріали. Загальна вартість ремонту близько 200 тисяч гривень», - розповіла Ганна Сухомлин.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

За словами головного лікаря, нині спроможність такого центру приймати 10 пацієнтів, втім є можливість встановити ще 5 апаратів. Якщо кількість бажаючих лікуватися, збільшуватися, то у планах укласти контракт з Національною службою здоров’я і кількість ліжкомісць може зрости до 20.

 

 

Переглядiв: 2785