У Кіровограді через білборди кандидатів у президенти викликали поліцію

10.01.2019 15:15
image

В обласному центрі спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА звернулися до правоохоронців через порушення правил ведення передвиборної агітації кандидатами на пост президента України. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прес-службі організації.

Так, мова йде про кандидатів Сергія Капліна та Андрія Садового, білборди яких розміщені у місті без зазначення вихідних відомостей, що може мати ознаки порушення ст. 59 Закону України «Про вибори Президента України».

«Згідно до статті 59 закону  «Про вибори Президента України»: «Друковані матеріали передвиборної агітації повинні містити відомості про установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання відповідно кандидата на пост Президента України або партії, яка висунула кандидата на пост Президента України, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів». Вся агітація має бути оплаченою з виборчого фонду кандидата», - зазначають в організації.  

Згідно з частиною 2 статті 212-13 Кодексу України, правопорушення тягне за собою накладення штрафу від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

image
Переглядiв: 899