У Кіровограді діти з усієї країни демонструють таланти на фестивалі «Об’єднаймо дітей мистецтвом» (ФОТО)

20.04.2019 12:33
image

В обласному центрі стартував ХІ Міжнародний фестиваль «Об’єднаймо дітей мистецтвом», організований Культурно-мистецьким фондом «Перспектива» Артема Стрижакова, сьогодні, 20 квітня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, зараз триває конкурсна частина заходу. Юні вокалісти та танцюристи з усієї країни демонструють свої таланти перед почесним журі та містянами. За словами виконавчого директора фонду Олександри Ткаченко, цьогоріч, крім вокалу та хореографії, діти демонструватимуть талант читання в новому конкурсі.

«На сьогоднішній день у фестивалі беруть участь 52 хореографічних колектива з різних регіонів України та інших областей, а також 48 вокалістів, 20 вокальних ансамблів та 10 читців, оскільки в цьому році ми вперше робимо конкурс «Читці художнього слова». Учасники прибули з Черкас, Кривого Рогу, Полтави та області, Львівської та Донецької областей, Дніпра, Одеси і Кіровоградщини», - розповіла Олександра Ткаченко.

У педагогічному університеті перед членами журі вже виступили вокальні ансамблі. Голова журі, соліст обласної філармонії Олексій Козачинський переконаний: цього року рівень учасників значно вищий, порівняно з минулими роками, тому особисто в нього вже є свої фаворити в цій категорії.

«Враження чудові і кожного року учасники все сильніші. Як на мене, то торік саме ансамблі були слабкішими за рівнем, а цього року вони показують дуже високий клас, мені дуже це подобається. Я завжди очікую  виступів солістів, оскільки сам є солістом. Ця категорія завжди показує щось нове та яскраве», - говорить Козачинський.
image
image
image
image
image
image
image
«Це лише початок, ми очікуємо на нові таланти, але вже є номери та учасники, які вразили мене. Від цього фестивалю я очікую побачити нові таланти, і вони тут є. Щороку ми спостерігаємо дітей, які в нас вже були. І під час кожного фестивалю вони ростуть, завдяки своєму бажанню та праці викладачів. Нові обличчя також є, і серед них багато обдарованих. Завдяки таким фестивалям діти розкриваються і навіть, якщо вони у майбутньому не оберуть професію співака, вони не боятимуться сцени та публіки», - констатує  член журі, оперний співак Олександр Безай.

Самі ж вокалісти колективів радіють тому, що є можливість набути досвіду під час фестивалю та познайомитися зі знаними артистами.

«Ми займаємося вокалом протягом трьох років, стільки ж існує наше тріо, раніше ми співали у хорі. Раніше між собою мало спілкувалися, але зараз, виступаючи у складі тріо, зблизилися. Нам дуже подобається виступати на сцені, а сьогоднішній фестиваль для нас є певною сходинкою до підвищення розвитку у плані вокалу. Ми дуже хотіли б перемогти у конкурсі, але усім бажаємо перемоги», - говорять учасниці колективу «Дивограй» з Новоукраїнки.

В обласній філармонії членів журі дивували хореографічні колективи. Народний артист України, відомий хореограф Григорій Чапкіс, який оцінює учасників, каже: здивований не лише талановитими дітьми, а й високим рівнем фестивалю.

«Я вражений, в першу чергу, організацією фестивалю. Те, як поводить себе організатор конкурсу Олександра Ткаченко, говорить про високу культуру та рівень організації, все проходить спокійно та зважено. Культура танців також відмінна, ми знаємо, що переглядаємо номери аматорів, але мені ці колективи подобаються. Діти мають поїхати зі святковим настроєм, вони всі стануть дипломантами конкурсу. Це для них велике свято. Я пам’ятаю, коли мені було 5-6 років, тоді все бачиться в яскравих фарбах. І цей фестиваль для дітей – історичний момент, і вони розповідатимуть про нього своїм онукам, пам’ятатимуть про нього, як  пам’ятаю моменти зі свого дитинства я», - розповів Чапкіс.
image
image
image
image
image
image
«Діти приїхали з різних областей, рівень підготовки різний, і завдяки такому фестивалю вони дивляться одне на одного і розуміють, до якого рівня потрібно йти. Вони можуть бути кращими в своєму районі, але тут бачать колективі, вищі за рівнем, і це для них мотивація. Тут вчаться навчатися і це дуже важливо», - зазначив у коментарі медіапорталу DOZOR голова журі Анатолій Коротков.

Ще один член журі - педагог танцювальних шкіл «MyWay» та «TopOne» Богдан Харлим стверджує, що вже отримав море позитиву від початку фестивалю.

«Такі фестивалі дуже важливі для дітей, тут створюється певна конкуренція. Діти намагаються перевершувати один одного. Це дуже добре. У мене склалися дуже гарні враження від дітей, які демонструють сучасну хореографію, вони показують дуже високий рівень,  розуміють, що в тренді», - констатує хореограф.
image
image
image
image
image
image

Юні представники хореографічних колективів кажуть: змагатися на фестивалі такого рівня їм до душі, і вони очікують на нові знання та знайомства.

«Ми вже представили свій номер, емоції переповнюють. Усі члени журі дуже уважні та чемні, тому виступати зовсім не страшно, нам сподобалося. Сучасна хореографія нам дуже подобається, ми багато займаємося і постійно їздимо до інших міст на різноманітні конкурси. Дуже добре, що у нашому місті проходить такий цікавий фестиваль, у нас вже купа гарних емоцій», - кажуть учасники Імперії мистецтв «Форсайт».

Наразі члени журі  продовжують переглядати номери талановитих дітей, а вже о 18:30 на головній площі міста відбудеться урочисте відкриття фестивалю. Організатори заходу запрошують усіх бажаючих долучитися до відкриття заходу та насолодитися виступами знаних артистів, серед яких українська співачка Марина Тимофійчук (NAVKA), соліст обласної філармонії Олексій Козачинський та інші. 

image
image
image
image

 

Переглядiв: 2205