У Кіровограді діток-інвалідів навчили виготовляти мальованки (ФОТО)

09.04.2017 13:23

image

У Спасо-Преображенському соборі відбувся майстер-клас «Виготовляємо пасхальні мальованки» для дітей та молоді з обмеженими можливостями. Про це сайту DOZOR повідомив священик Іван Шемедюк. 

Зокрема, захід провели для родин, які виховують дітей з обмеженими можливостями з Кіровоградської обласної громадської організації батьків дітей з інвалідністю «Серце матері». Також до храму завітали майстри з Кіровоградського районного центру дитячої та юнацької творчості, які провели майстер-клас.

Діти та батьки з задоволенням працювали та створювали свої шедеври. Після майстер-класу гостей пригостили чаєм та солодощами і розповіли про символіку основної пасхальної їжі: паски і писанок.

«У перекладі з древньоєврейської мови слова «пасха» означає "проходження мимо, позбавлення". Тому свято Пасхи, пов’язане з Воскресінням Ісуса Христа і означає перемогу Бога над дияволом, добра над злом. Христос дав надію всім віруючим людям, зробив їх переможцями смерті, адже, відповідно до заповідей Святого Письма, кожна людина за праведне життя у вічності буде перебувати в раю з Ісусом Христом», - зазначив священик.

image

image

 image

Переглядiв: 1109