У Кіровограді хочуть створити культурно-мистецький центр (ФОТО)

30.05.2019 12:34
image

В обласному центрі на базі будівель колишнього управління Нацбанку України в області, що на вулиці Великій Перспективній, хочуть створити масштабний культурно-мистецький центр. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в ОДА.

За інформацією, цьогоріч у січні ці приміщення передали в управління департаменту культури, туризму та культурної спадщини обласної державної адміністрації. Планують створити на його базі обласний культурно-мистецький центр, де відбуватимуться заходи творчих спілок і будуть представлені музейні експонати та культурні надбання Кіровоградщини.

На першому та другому поверсі планують організувати робочі місця наукових співробітників художнього музею. У великій залі проводитимуть виставки, культурно-мистецькі акції, презентації, конференції тощо. Невдовзі хочуть розробити проектно-кошторисну документацію, у якій мають передбачити і прорахувати усі необхідні ремонтно-реставраційні роботи та їх вартість.

За словами директора профільного департаменту ОДА Валентини Животовської, першочергово необхідно провести ремонтні роботи в сховищі для експонатів, яке потребує гідроізоляції, встановлення систем вентиляції і протипожежної сигналізації, протигрибкової обробки тощо. Також є потреба у введенні додаткових штатних одиниць технічних працівників, які обслуговуватимуть приміщення.

image
image
image
Переглядiв: 682