У Кіровограді лауреатам вручили обласну літературну премію (ФОТО) 

01.02.2019 11:31
imageВ обласному центрі в універсальній науковій  бібліотеці Чижевського вручили обласну літературну премію Маланюка 2018 року сьогодні,  1 лютого. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.
Так, для глядачів виступав хор Кіровоградського училища та актори обласного академічного музично-драматичного театру.
"Щирі вітання з нагоди вручення премії імені Маланюка - нашого видатного поета та земляка.  Сьогодні зібралися майстри художнього слова,  які втілюють ідеї письменника, збагачують історичний досвід та  державотворення. Саме ваші твори викликають у людей такі відчуття, як любов і добро. Дозвольте побажати вам здоров'я наснаги і літературних перемог", - привітав перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко.
Цього року у номінації "Літературознавство та публіцистика" не обрали переможця. Так,  у номінації "Поезія" за збірку поезії "Словогрона з 30007 слів" отримав премію Олекса Різників.
"Дякую любому Кропивницькому,  де я працював тут давно-давно. Народився я у 1937 році. Тоді щоночі по п'ять-десять тисяч людей розстрілювали. За життя я двічі репресований.  Це вже моя 10 премія і я дуже радий, що тут я нарешті отримав такі прекрасну премію. Маланюк - один із кращих в Україні публіцистів і поетів" , - розповів Олекса Різників
image
image
image
image
image
У номінації "Проза" за книги "Шедеври" та "Коріння, або Я - Розумівка" нагородили и Василя Мошуренка посмертно. Нагороду вручили дружині та сину.
"Хотілося б сказати,  що на цьому місці повинен був стояти Василь Петрович,  який би з цього моменту порадів і мав натхнення для нової праці. Звертаюся до всіх, робіть все так,  щоб після вас залишилися гарні спогади і поважайте людей.  Я вірю,  що мій чоловік був достойним", - розповіла дружина письменника Тетяна Мошуренко.
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1488