У Кіровограді на теплотрасі будуватимуть ринок (ФОТО)

20.03.2018 14:45
image

В обласному центрі на вулиці Волкова,15 планується будівництво ринку на теплотрасі. Інформацію про це сайту DOZOR підтвердили у міськраді.

За інформацією, ділянкою користуватиметься екс-депутат міської ради Вікторія Новікова.

«На даний час у власника ділянки є паспорти прив’язки та дозвільні документи. Договір оренди був укладений давно, містобудівні договори укладені в 2010-2011 роках, паспорти прив’язки були надані цього року. Загалом вся клумба передана в оренду. Стосовно того, що там є теплотраса. Так, вона там є, але є погодження, що дана теплотраса недіюча, тому законних підстав відмовляти у дозвільних документах не було», - повідомив у коментарі сайту DOZOR управління архітектури Вадим Мездрін

Як повідомила у спільноті «Озеленення Кропивницький» екозахисник Надія Паливода, зелені насадження, які знаходяться на території, де будуть ставити торговельні кіоски, знаходяться під загрозою знищення. 

«Ось чотири липи на Волкова - скоро їх не буде. На їх місці поставлять кіоски, продовження того базарчика, який там вже набудували. Людина, яка має будуватися, подзвонила і чесно сказала, що ці дерева спиляє», - написала Паливода.

У секторі екології міськради запевняють, що звернень щодо спилу дерев до них не надходило.

«Офіційного звернення з приводу надання дозволу на видалення дерев не було. Відповідно звернення комісія з визначення стану та вартості зелених насаджень з даного приводу рішення не приймала», - зазначила завідувач сектору екології управління земельних відносин міськради Галина Негода.

Тим часом територію огородили парканом.

«Сніг валить, а вони вже ставлять паркан. Це ж так поспішають, щоб ніхто не встиг і оком змигнути. Як з’ясувала спецінспекція, цю ділянку 2 роки назад у міської ради купила Вікторія Новікова, яка вже має у власності ринок по вул.Волкова,15 - тепер вона розширює бізнес і розширює ринок. Незважаючи на те, що буде знищено 4 великі красиві липи. Незважаючи на те, що мешканці збирають підписи проти будівництва. Незважаючи, на те, що по цій ділянці проходить теплотраса, і старі труби від зовнішнього втручання можуть полопати», - говорить Надія Паливода.
image
image

Фото із соцмережі Фейсбук

 

 

Переглядiв: 4055