У Кіровограді нагородили ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС (ФОТО)

24.04.2019 08:56
image

У міськраді нагородили 11 учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС сьогодні, 24 квітня.  Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, на початку церемонії нагородження для присутніх виступив ансамбль струнно-смичкових інструментів «Дивосвіт».

«Я впевнений, що 33 роки тому ніхто не знав того, яке велике лихо трапиться на території нашої рідної України. Багато людей день і ніч працювали, щоб вся наша країна не була покрита цим ядерним лихом, а люди мали можливість жити далі. Ви мінімізували наслідки, які могли бути непоправними для цілого людства. У той час український народ ліквідував небезпеку ціною життя і здоров'я. Я хотів би побажати вам здоров'я і подякувати за безмежний подвиг», - побажав міський голова Андрій Райкович.

217 вдовам померлих ліквідаторів та 17 інвалідам І категорії І групи вручили відзнаки і матеріальну допомогу. Подяками та грамотами нагородили учасників Чорнобильської АЕС, зокрема, Валентина КараушаОлександра Голбана, Миколу Єлісєєва та Миколу Головченка.

image
image
image
image
image
image
image

«Щороку я згадую подію, яка відбулася 33 роки тому. 26 квітня від організації мене послали у Чорнобиль. Із 30 квітня я вже був там і лише благав Бога, щоб він допоміг врятувати людей від трагедії. Пам’ятаю відчуття, які тоді на мене нахлинули. Це була ніби війна, адже людей евакуювали, кругом були гамір і тривога. Приємно, що, не дивлячись на те, що ми віддали своє здоров’я за мир, ми живі і нас по цей день згадують, як героїв», - згадує учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Петро Велігін.

image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 816