У Кіровограді не будуватимуть культурно-мистецький центр

29.04.2019 09:30
image

В обласному центрі у приміщенні кібернетико-технічного коледжу не будуватимуть запланований сучасний культурно-мистецький центр. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомила начальник міського управління культури Анна Назарець.

Так, декілька років тому влада запропонувала створити мистецький центр, де планувалося розташувати сучасні конференц-зали, кінозал, творчі майстерні та галерею. Також планували створити територію для спілкування молоді на місця для базування мистецьких колективів обласного центру.

Втім пропозиція була відхилена і наразі на базі коледжу будують центр надання адміністративних послуг. Але до проекту внесли зміни, щоб все ж розташувати там декілька культурних відділень.

«Окремої чотириповерхової будівлі мистецького культурного центру не буде. Але у проекті прописано пункт, у якому сказано, що планується облаштувати в будівлі виставкову і концертну зали. Назвати його мистецьким центром я не можу, але там будуть відділення, пов’язані з культурою. Якщо вистачить коштів на виконання робіт, маємо надію на те, що цьогоріч відбудеться відкриття», - пояснила Назарець.

За інформацією, на сайті Державних та комерційних закупівель України розміщений тендер на виконання будівельно-монтажних робіт з приєднання до електричних мереж, на які виділили 319 тисяч 794 гривні. Наразі вже уклали договір з ПрАТ «Кіровоградобленерго». Також вартість виконання експертизи кошторисної документації проекту будівництва 62 тисячі 688 гривень, яку буде виконувати філія ДП «Укрдержбудекспертиза».

Фото Україна-Центр

Переглядiв: 929