У Кіровограді не вакцинували майже 500 малюків

23.01.2018 08:10
image

Торік майже 500 дітей віком до одного року в обласному центрі не отримали планові щеплення. Про це під час прес-конференції повідомила начальник міського управління охорони здоров’я Оксана Макарук сьогодні, 23 січня, інформує DOZOR.

За словами Макарук, деякі планові щеплення були проведені у 100% обсязі. Вакцини надходять до регіону через централізованому постачанню держави.  

«У минулому році ми мали стабільне централізоване постачання вакцин. Забезпеченість була задовільною. 493 дитини не отримали щеплень, зокрема, через відмову батьків,  медичні протипоказання, також через порушення календаря щеплень. Велика кількість відмов батьків від проведення щеплень діткам малого вік АКДП виробництва Індії пов’язана з тим, що у деяких випадках реєструється побічна реакція, тому батьки мають певний страх і відмовляються від проведення вакцинації. Натомість ми маємо саме цю вакцину цього виробництва. Якщо батьки відмовляються, то лікарі пропонують придбати вакцину інших виробників – Франції, Бельгії тощо, які можуть бути наявними в аптечній мережі. Але такі вакцини більш дороговартісні, коштують близько 700-800 гривень. Але батьки можуть її замовити в аптечних мережах», - зазначила посадовець.

 

 

Переглядiв: 2504