У Кіровограді недієздатному чоловіку повернули квартиру, яку відібрала рідна сестра

22.02.2019 10:39

В обласному центрі недієздатному чоловіку повернули квартиру, яку відібрала рідна сестра. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в прокуратурі області.

За інформацією, сестра, яка судом визнана його опікуном, використала стан психічного здоров’я свого підопічного з корисливою метою. У 2015 році жінка відчужила квартиру, належну на праві власності її підопічному. За отримані від продажу нерухомості кошти вона придбала житловий будинок в обласному центрі, право власності на який оформила на свого співмешканця. Як наслідок, майнові права недієздатної особи були порушені.

Прокуратура звернулася до суду з позовом про визнання укладеного договору купівлі-продажу квартири недійсними, а також визнання права власності на квартиру за недієздатною особою. Суд задовольнив позов Кіровоградської місцевої прокуратури в інтересах недієздатної особи щодо повернення належного їй майна, заявлений до опікуна. Наразі права особи, яка не може самостійно себе захистити, поновлено, а квартира підлягає поверненню у власність її законному володарю. 

Переглядiв: 691