У Кіровограді невідомі викрали трубопроводи музею. Експонатам загрожує пошкодження

04.07.2017 14:29
image

У Кіровограді невідомі викрали частину трубопроводів обласного художнього музею вночі 4 липня. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила директор закладу Тетяна Ткаченко-Суханова, інформує DOZOR.

За словами директора музею, крадіжка трубопроводів спричинила порушення в системі кондиціонування закладу. Тепер неналежний температурно-вологісний режим несе загрозу збереженню предметів Музейного фонду України. 

«Вранці перед нарадою завгосподарством повідомила, що при ранішньому огляді музею та прибудинкової території було виявлено пошкодження системи кондиціонування.  Терміново викликали поліцію, охорона здійснила перегляд записів з камер відеонагляду. Музей знаходиться у стані ремонту, а  встановлена нова й потужна система кондиціонування ще не передана на баланс музею замовником робіт - управлінням капітального будівництва облдержадміністрації. Тож, звісно, я особисто проінформувала керівника управління С. М. Проненка та повідомила про надзвичайну ситуацію керівництво нашого профільного департаменту, які терміново прибули до музею.  Під'їхавши та з'ясувавши ситуацію, патрульна поліція повідомила про необхідність здійснення слідчо-оперативних дій. Було викликано і фахівців міського відділу поліції ГУНП у Кіровоградській області», - повідомила Ткаченко-Суханова.

За інформацією, наразі відповідні заяви до поліції подані, факт здійснення злочину зафіксували.  

image
image

Фото Тетяни Ткаченко-Суханової

Переглядiв: 1003