У Кіровограді обіцяють висадити 200 тисяч квітів

20.05.2019 07:24
image

В обласному центрі обіцяють висадити 200 тисяч квітів до середини червня. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомив головний агроном КП «Благоустрій» Любов Шишко.

За інформацією, висадка почалася 11 травня. Головний агроном підприємства стверджує, що зараз закупили насіння квітів на 16 тисяч 617 гривень та розсаду на 157 тисяч 500 гривень.

«Цьогоріч кількість квітів збільшилася на 30%. Ми в рази збільшили площу та асортимент. Плануємо висадити тагетес, ценерарію, аспарагус, герань, аліссуми та петунії. Ми зробимо акцент на висадці петуній, тому що це сухостійка квітка, яка має досить тривалий період цвітіння – півроку. Також геранії пристосовані до наших степових умов та сухостійкі», - стверджує Любов Шишко.

Зараз вже висадили квіти на Великій Перспективній, Театральній площі та частково на Фортечних валах і площі Героїв Майдану. Загальна кількість сягає більше 50 тисяч квітів.

«Далі планується висадка біля аеропорту, у сквері біля обласної бібліотеки для дітей імені Т. Г. Шевченка та на площі Богдана Хмельницького. Кількість квітів на певній локації буде залежати від площі», - додала головний агроном.
Переглядiв: 721