У Кіровограді обіцяють залишити незмінним педколектив після об’єднання школи і ліцею

18.06.2018 14:30
image

Після об'єднання НВО № 18 з педагогічним ліцеєм педколектив школи залишиться незмінним. Про це під час зібрання з педагогічною та батьківською громадськістю повідомила начальник управління освіти Лариса Костенко сьогодні, 18 червня, інформує медіапортал DOZOR

Так, на сесії було озвучено рішення про об’єднання двох закладів: педліцею та НВО № 18. 

"Мета міської влади створити потужний заклад у нашому місті. У зв’язку із тим, що реорганізація проходить шляхом об’єднання, усі працівники залишаються працювати, а змінюється лише назва закладу у трудовій книжці. Автосправа також залишиться. Наразі ще йдуть обговорення щодо назви закладу", - зазначила начальник управління освіти Лариса Костенко.  

Тож після об’єднання початкова школа йтиме за концепцією нової української школи, базова середня школа опиратиметься на профільне навчання, розвиток інформаційної культури і консультації з викладачами педагогічного ліцею. У профільній школі учні закладу зможуть обрати напрям, у якому навчатимуться у подальшому: на базі педагогічного ліцею або ж залишаться у школі.  

"Потрібно використовувати на повну усі можливі ресурси. Наші професори та доценти із задоволенням прийдуть та поділяться своїм досвідом. А також наберуться його у цій школі", - зазначив проректор з наукової роботи Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка Сергій Михида. 
"Педколектив зацікавлений у збільшенні учнів у школі. Але якщо не буде у нас четвертих паралельних класів, значить не буде ліцею. А тоді і перших класів буде менше. Я не буду везти дитину і шукати їй ліцей на 9 та 10 класи. Ось із наступного року в нас буде три профільних 10 класів. І якщо тут не буде такого, який їм підійде, вони перейдуть на базу педліцею. Я хочу, щоб моя дитина була там, де є повний цикл: і молодша, і середня і старша школа. Якщо батькам грамотно кваліфіковано доведуть інформацію без спотворення, то вони також погодяться", - розповіла у коментарі медіапорталу DOZOR мама двох доньок, що навчаються у школі Євгенія Захаренко.

Як раніше повідомляв DOZOR, виконком підтримав об’єднання НВО № 18 та "Педагогічного ліцею Кіровоградської міської ради Кіровоградської області".

Нагадаємо, випускники педагогічного ліцею 1999-2017 років в петиції просили міську владу не об’єднувати НВО №18 та педагогічний ліцей.

image
Переглядiв: 1200