У Кіровограді обрали лауреатів премії імені Осмьоркіна

22.11.2018 12:34

В обласному центрі конкурсна комісія обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна визначила лауреатів у кількох номінаціях. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в обласній раді.

За інформацією, у номінації «Національна традиція» за серію портретів, створених у рамках проекту «Українці у світі», та розписи Благовіщенського Храму перемогу здобув член Національної спілки художників України, старший викладач мистецького факультету ЦДПУ ім. В. Винниченка Валерій Давидов. У свою чергу за творчий доробок різних років народний художник України з Одеси Микола Прокопенко переміг у номінації «Новітні спрямування».

За рішенням комісії, лауреатом у номінації «Мистецтвознавство та історія мистецтв» став творчий колектив у складі Світлани Ушакової, Людмили Іванцової, Елеонори Янчукової за ідею та створення творчого проекту – серії альбомів «Надія Падурська. Любов до життя», «Григорій Гнатюк. Небелівські пасторалі», «Володимир Кир’янов. Реальність нереального».

Вручення премії відбудеться 10 грудня 2018 року у приміщенні Кіровоградського художньо-меморіального музею О.О. Осмьоркіна.

Переглядiв: 829