У Кіровограді перевірятимуть пляжі, яких офіційно немає

26.05.2019 14:50
image

У Кіровограді та на території області фахівці Держпродспоживслужби та ДСНС проводитимуть обстеження громадських пляжів. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомили у відомстві.

«У Кропивницькому місця відпочинку на воді офіційно не визначені органом місцевого самоврядування, тобто офіційних пляжів у місті немає. Пляжі, де відпочивають люди - Ковалівка, Новомиколаївка та інші - документально не існують. До того ж, результати дослідження води в цих місцях показали невтішні результати - загальну мікробну забрудненість, наявність яєць гельмінтів тощо», - повідомили фахівці.

За інформацією,  санкціоновані місця для відпочинку на воді є у деяких районах Кіровоградщини.  Це пляжі, що знаходяться в комунальній або приватній власності, належать базам відпочинку.

«За заявами суб’єктів господарювання та у складі комісій фахівці Держпродспоживслужби області проводять обстеження таких пляжів та визначають, чи є вони безпечними для відпочинку людей. Спеціалісти перевіряють благоустрій територій, скошеність очерету на береговій смузі, поновлення піску, облаштування і стан кабінок для переодягання, справність і чистоту душових і туалетів для відвідувачів, наявність медпунктів, урн та сміттєзбиральних контейнерів, угод на прибирання та вивезення сміття, проведення дератизації, дотримання інших санітарних норм», - додали у відомстві.

 

Переглядiв: 1151