У Кіровограді під час ЗНО з математики вигнали трьох абітурієнтів

21.05.2019 13:54

В обласному центрі під час ЗНО з математики через застосування мобільних пристроїв трьох абітурієнтів позбавили можливості подальшого проходження тестування сьогодні, 21 травня. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомив начальник обласного департаменту освіти і науки Володимир Таборанський.

За словами посадовця, випадки виявлення пристроїв сталися в Науковому ліцеї та школі №24.

«Є три випадки вилучення абітурієнтів з аудиторії через наявність в них пристроїв. У двох випадках це мобільні телефони, в одному – навушники. Усі випадки були у Кропивницькому: у Науковому ліцеї та школі №24. Зрозуміло, що це не випускники цих шкіл, це просто пункти тестування знаходилися у цих закладах. На жаль, ці три абітурієнти втратили можливість отримати сертифікат про складання ЗНО з математики цього року», - розповів Таборанський.

Загалом тестування з математики пройшло на високому рівні. У ньому взяли участь 3750 абітурієнтів з усієї області.

«ЗНО пройшло оперативно, злагоджено, без надзвичайних ситуацій. На ЗНО з математики цьогоріч спостерігалася дуже висока явка – 97%, у минулі роки фіксувалося 60%. Працювало 16 пунктів тестування, учнів шкіл підвозили шкільні автобуси, учнів професійно-технічних закладів – орендований транспорт, якщо була така потреба. Співпрацювали з МНС, поліцією та департаментом охорони здоров’я», - додав Таборанський.
Переглядiв: 4773