У Кіровограді почали малювати перший міський мурал (ФОТО)

21.05.2019 11:55
image

До обласного центру прибули провідні столичні художники-муралісти і розпочали роботи зі створення першого міського муралу.  Проект реалізовує Муніципальне бюро громадського лідера Артема Стрижакова.

Професійний малюнок фахівці наносять на стіні будинку №22, к.1 на вулиці Космонавта Попова. На ній буде зображений Козак Мамай на Місяці.

"Малюнок  має подвійний сенс. Ми обрали космічну тематику, оскільки мурал розташований у мікрорайоні Космонавтів, де є низка вулиць, названих на честь відомих підкорювачів космосу – Попова, Волкова, Пацаєва, а також пам'ятний знак, - розповідають у Муніципальному бюро Стрижакова. - А оскільки це перший у нашому місті мурал, ми обрали образ Козака Мамая, який є відомим українським оберегом і символізує свободу та незалежність козацької держави".

За словами художнього керівника студії «Об’єднання майстрів мистецтва» Богдана Козаченка, площа нанесення малюнка  на стіні 9-поверхівки складає близько 320 кв.м.  Він зауважує, що стіна дуже добре була підготовлена для робіт працівниками Муніципального бюро. Спершу її власним коштом якісно утеплили, і за це, безумовно, вдячні не тільки художники, а й мешканці будинку. Потім стіну підготували під фарбування та нанесли базовий шар фарби.

«Зараз над проектом працює команда високопрофесійних художників, які закінчили Київську національну академію образотворчого мистецтва. Малюнок наноситься акриловою фарбою на водній основі, щоб мурал не вигорав. Потім ми покриємо його спеціальним лаком, який захищатиме малюнок, як мінімум, 10 років", - розповів Богдан Козаченко.

За інформацією, перший міський мурал містяни зможуть побачити вже на початку червня.

image
image
Переглядiв: 6722