У Кіровограді показали Шевченка в образах Дарта Вейдера та Маріо (ФОТО)

14.03.2019 10:55
image

В обласному центрі в універсальній науковій бібліотеці ім. Д. І. Чижевського відкрили виставку «Квантовий стрибок Шевченка» сьогодні, 14 березня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, організатором є молодіжна рада при виконавчому комітеті міської ради. Інсталяцію, яку надав київський автор Олександр Грехов, розмістили у приміщені бібліотеки на третьому поверсі. Загалом інсталяція налічує 28 творів, але молодіжна організація придбала 15 найкращих робіт, які вирішила презентувати містянам.

«Ми вирішили зробити подарунок до шевченківських днів і провести виставку в місті. Останнім часом ми бачимо серед молоді відчуження від творчості Тараса Шевченка. Ще з радянських часів із  Кобзаря створювали людину, яка страждала та боролася за Україну. Ми хочемо через призму цього осучаснення зацікавити дітей та молодь, повернути до творчості. Він був багатогранною фігурою і кожен зможе знайти в його творах щось цікаве для себе», - розповів у коментарі медіапорталу DOZOR член молодіжної ради Дмитро Бабак.

На плакатах формату А1 зобразили Кобзаря в різних інтерпретаціях сучасних персонажів, зокрема, Маріо, Дарта Вейдера, Пітера Паркера, ексцентричного робота Бендера, Девіда Бові та Ріка Санчеза. Під плакатами написані історії про Кобзаря, які поєднуються з сучасними персонажами.

image
image
image
image
image
image
«Я слідкувала за історією цієї виставки ще відтоді, коли вона з’явилася в київському метро. Я не думала, що вона буде у Кропивницькому, і мені дуже приємно, що вона все ж матеріально з’явилася у нашому місті. Це дає можливість ближче доторкнутися до цієї новаторської ідеї, що поєднує класичний образ Шевченка із абсолютно неформальними образами у повсякденному житті. Ця виставка зближує з культурою і доносить про українську класику і автентичність сучасною мовою образів. Мені більше сподобався Шевченко в образах Девіда Боуі та Ріка Санчаса», - поділилася враженнями гостя заходу Юлія Ярова.

За словами Бабака, виставка діятиме лише сьогодні через великий суспільний резонанс, оскільки є загроза пошкодження робіт. 

image
image
image
image

 

Переглядiв: 1432