У Кіровограді показали тролейбуси з автономним ходом (ФОТО)

14.01.2019 14:13
image

В обласному центрі презентували п’ять нових тролейбусів з автономним ходом сьогодні, 14 січня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, тролейбуси виробництва «Південного машинобудівного заводу» придбані за програмою лізингу від «ПриватБанку» на три роки. Вартість одного тролейбусу складає 7,5 мільйонів гривень. Транспортні засоби можуть працювати не лише від контактної мережі, але й на літій-іонних акумуляторах, живлення яких вистачає на 20 кілометрів руху.

«Тролейбуси практично не мають температурних обмежень. Вони пристосовані для перевезення людей з інвалідністю і мають 24 сидячих місця, а загальна пасажиромісткість – 106.  На них працюватимуть водії, які  пройшли стажування у Дніпрі. Групу водіїв ми відправляли на навчання торік – шестеро у Вінниці і семеро водіїв наразі складають іспити в Івано-Франківську», - зазначив директор КП «Електротранс» Олександр Луценко.  
image
image
image
image
image
«Станом на сьогодні тролейбуси зареєстровані та закінчується розгляд питання страхування транспортних засобів. З минулого тижня спільно з представниками заводу виробника тролейбуси випробовуються на наших маршрутах. Є вже форма маршруту - це 101-й мікрорайон, вулиця Яновського та Садова. Наразі розглядається варіант встановити маршрут від 101-го мікрорайону через вулиці Яновського, Садовову, центральну частину міста і до залізничного вокзалу. Також, можливо, у нічний час сполучать нічний експрес із залізничним вокзалом, забезпечивши зручності жителям вулиці Яновського, Садової та Великої Пермської», - розповів начальник міського управління розвитку транспорту Олександр Вергун.

За інформацією, випустити на маршрут нові тролейбуси планується приблизно через два тижні. 

image
image
image
image
image
Переглядiв: 2269