У Кіровограді помер відомий художник

14.03.2017 11:40

image

Відомий кіровоградський художник Анатолій Сузюмов помер сьогодні, 14 березня. Про це у Фейсбуці повідомила директор музею Тетяна Ткаченко-Суханова, інформує DOZOR.

«Сьогодні на 76-му році завершилося земне життя художника Анатолія Єгоровича Сузюмова. Ще вчора був з дружиною у нас в музеї на відкритті виставки художніх творів Броніслава Олександровича Домашина. Вранці вийшов на прогулянку і зупинилося серце», - повідомила директор музею.

За інформацією, прощання з митцем відбудеться у четвер, 16 березня. 

Довідково: 
Анатолій Єгорович Сузюмов народився в Узбекистані 9 листопада 1941 року. Його дитячі та юнацькі роки пройшли у м. Саратові. З 1960 по 1963 роки служив у лавах Радянської армії. Так він вперше побував у Кіровограді, адже після закінчення сержантської школи у Пензі його розподілили до військової частини в тоді ще далеке для нього місто в центрі України. 

Анатолій Сузюмов працював в художньо-виробничих майстернях міста Кіровограда. 
Він любив працювати з натури, хоча одночасно створював чимало ліричних та фантастичних робіт. Пейзаж та натюрморт – провідні жанри в творчості Анатолія Сузюмова. Окремою сторінкою його творчості є пейзажі з зображенням краєвидів міста та області. Багато з них виконані під час проведення щорічної мистецької акції-пленеру «Кіровоградщина – очима художників», що проходила у Добровеличківському, Новоукраїнському та Онуфріївському районах.
Приймати участь у виставках почав з 1970 року.

Переглядiв: 1641