У Кіровограді презентували книгу про єлисаветградських журналістів (ФОТО)

14.12.2018 13:50
image

В обласному центрі у приміщенні бібліотеки ім. Д. І. Чижевського письменник Володимир Поліщук презентував свою книгу «Час псевдонімів і робкорій» сьогодні,  14 грудня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, на обкладинці книги зображено 27 портретів персонажів книги. У книзі 33 новели про уродженців Єлисаветграда, які почали свою літературну діяльність у місцевій пресі наприкінці ХІХ - початку ХХ століття, зокрема, Олександр РоховичОлександр Олесь та брати Гольденберги. Наразі випущено 20 примірників.

«Я випустив авторські екземпляри, а як видавець розповсюджуватиме книги,  не знаю. Мене надихнув Володимир Босько. Він увесь час спостерігав, поки я збирав інформацію і писав матеріали про уродженців Єлисаветграда. Ці матеріали я публікував раніше у газеті «21 канал» і «День». Босько сказав зібрати це все під один дах, і коли в мене зібралося більше трьох десятків таких публікацій, то я все ж вирішив це втілити в реальність», - розповів у коментарі медіапорталу DOZOR автор книги.
image
image
image
image

На заході Володимир Поліщук розповідав присутнім про ідею створення і зміст книги.

«У цій книзі зібрано дуже багато матеріалів, які я ніколи ніде не бачив. Дуже приємно, що все в книзі написано зрозумілою мовою. Для мене завжди були цікавими газети, які виходили в  передреволюційний та перший післяреволюційний періоди. Цей стиль написання відрізняється від багатьох, зокрема, від літератури, яка виходила за часи Брежнєва. Завдяки Володимиру Поліщуку більшість матеріалів з архівів висвітлиться і будуть доступними для наших містян», - поділився враженнями головний археограф обласного державного архіву Вадим Колечкін.

Бажаючі переглянути книгу можуть знайти електронну версію на сайті обласної бібліотеки ім. Д. І. Чижевського. 

image
image

 

image
image

 

Переглядiв: 1012