У Кіровограді презентували «Козацький код України» (ФОТОФАКТ)

22.08.2017 13:17
image

У обласному художньому музеї відкрилася виставка картин «Козацький код України» відомого художника Леоніда Давиденка. Про це повідомляє DOZOR.

Експозиція, яка має козацьку тематику, приурочена до Дня Незалежності України. За інформацією, експозиція представлена 20 картинами Давиденка. Переглянути виставку можна буде до 7 вересня.

Довідково:

Леонід Давиденко народився в 1954 році у селищі Вільна Слобода Глухівського району Сумської області.
Авторська техніка Леоніда Давиденка вражає своїми образами, національним духом, колористикою, незвичними формами і композицією. Він і молодим художникам радить творити щось своє, індивідуальне, неповторне. Фахівці відзначають, що для живописних і графічних робіт Леоніда Давиденка характерні як індивідуальність і мистецький пошук, так і нерозривний зв'язок з традиційним художнім мисленням нашого народу. Адже характерною ознакою українського мистецтва завжди був символізм, традиції якого і продовжує художник, творчість якого віддзеркалює особливість слов’янського менталітету з його тяжінням до «примхливої і вибагливої мрії».

Тому героями картин Давиденка часто стають язичницькі боги, персонажі легенд і переказів, герої козацького епосу та візуальні відображення сюжетів українського фольклору. Вони уособлюють різні засади життя – мудрий досвід, чоловічу статечність, жіночу спокусливість, а самі художні композиції виходять за межі реального та одномірного і являють собою приклад використання у живописі алегорії, метафори та символіки. І все це доповнюється особистою фантазією та іскрометним гумором самого майстра.

image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1277