У Кіровограді презентували спортивну мапу (ФОТО)

08.12.2017 13:03
image

В обласному центрі вперше з’явился спортивна мапа міста. Їх презентація відбулася у кіровоградському прес-клубі сьогодні, 8 грудня. Про це повідомляє DOZOR.

Так, зібрану інформацію занесли на гугл-карту в спеціальному додатку Google My Maps. Ініціативу фінансово підтримало відділення національного олімпійського комітету України у Кіровоградській області.

«Це великий об’єм роботи. Насправді дуже важко таку мапу створювати. Треба було встановити точку, вказати геолокацію, дані про назву спортивного закладу та інформацію про те, чим займаються в даному закладі. У нас була ідея створити керівні органи та спортивні заклади, але функція дозволяла робити лише 10 нашарувань. Ми вирішили прив’язати спортивні школи до місця, де проводяться заняття. Потім ми розбивали заклади по структурі», -розповів автор ідеї, журналіст Євген Савранський.

За словами Євгена Савранського, спортивні заклади на новій карті можна шукати за видом спорту або ж по місцю розташування.  На мапі вказані всі види спорту, які розвиваються на території області, спортивні клуби також тут можна знайти. І окремо ініціатори ідеї включили дитячо-юнацькі клуби, де займаються діти.

«Про цю ідею я почула на літньому кемпі. І це була досить цікава ідея, оскільки я знаю, що таке картографія. Це потрібно було зробити, показати наше місто як місто проактивних людей. Коли я вже бачу величезну кількість геоміток на цій карті, то розумію, що спорт у нас розвивається і є багато перемог.  Створення спортивної мапи є дуже креативною ідеєю, оскільки проект створюється вперше саме у спортивній сфері міста. Також тут є дані про спортивні заклади для дітей та дорослих», - сказала співавтор проекту Ірина Ткаченко.

За словами Ірини Ткаченко, локацію можна поширювати так, як і всю карту у соцмережах, ділитися своїми враженнями від того чи іншого закладу тощо. Наразі на карті розміщено більше 300 спортивних закладів, які діють у місті.

«Цей проект можна реалізувати й на території області. Але це не так просто, оскільки в районах складніше дізнатися інформацію про спортивні секції та клуби. Але готовий виступити куратором у цій справі», зазначив Савранський.

Переглянути спортивну мапу міста можна за даним посиланням.

image
image
image
image
Переглядiв: 1981