У Кіровограді привітали воїнів-інтернаціоналістів (ФОТО)

12.02.2019 10:49
image

В обласному центрі в актовій залі аварійно-рятувального загону служби з надзвичайних ситуацій відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Афганістану сьогодні, 12 лютого. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, під час урочистостей загиблих воїнів-інтернаціоналістів вшанували хвилиною мовчання. Також до могил загиблих поклали квіти.  

«Я хочу сказати вам слова вдячності за порядність, вміння та терпіння. Від імені держави хочу подякувати вам - офіцерам і солдатам за те, що ви разом збираєтеся та підтримуєте родини, які втратили своїх синів та друзів. Вашій великій дружній родині хочу побажати доброго здоров’я, достатку та миру в Україні», - звернувся до присутніх голова ОДА Сергій Кузьменко.

В рамках урочистостей військовим вручили подяки та грамоти обласної ради та ОДА.

image
image
image
image
image
image
«Для мене цей день дуже важливий. І немає такого дня, щоб я не згадував ці події, мабуть, про них згадують всі. Ми тоді були молодими хлопцями, які віддали там по два роки свого життя, виконували обов’язок державі, її накази. Я пишаюся тим, що там перебував. Тоді ми стали родиною і зараз такою є, ми спілкуємося з побратимами. Зараз є безліч можливостей, і ми спілкуємося з товаришами не лише українськими, а й із Казахстану, Росії, країн Прибалтики, Молдови та інших країн колишнього Радянського Союзу», - розповів  старший сержант,заступник командира взводу Олександр Медведєв.

Довідково:

В Україні 15 лютого офіційно вшановують День пам'яті загиблих воїнів-інтернаціоналістів, а також День виводу військ з Афганістану. Війна в Афганістані тривала більше 9 років. Під час неї загинуло понад 15 тисяч осіб, з них - 3360 українців.Загинуло близько 2-х мільйонів мешканців АФганістану. Левова частка смертей припала на мирне населення, а саме жінок, дітей і літніх людей.

За роки афганської війни 72 військовослужбовців були удостоєні звання Герой Радянського Союзу, 11 з них - українці.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1054