У Кіровограді призначили експертизу у справі ДТП з травмованими

20.03.2019 15:41
image

У справі ДТП за участю автомобілів Daewoo Lanos та БАЗ, в результаті якої травмувалося п’ятеро осіб, призначили експертизи. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у суді.

Так, пригода сталася на регульованому перехресті. За даним фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження за 1 ст.286 КК України.

Під час засідання у Кіровському районному суді слідчий довів, що для вирішення питань, що мають істотне значення для даного кримінального провадження, необхідно призначити судову інженерно-транспортну (автотехнічну) експертизу технічного стану транспортного засобу, з метою встановлення технічного стану автомобіля на момент ДТП, для проведення якої необхідно залучити експертів.

Відтак суд ухвалив проведення експертизи  технічного стану транспортного засобу, проведення якої доручити експертам Кіровоградського НДЕКЦ МВС України.

На вирішення експерта поставити наступні питання:

-Чи в технічно справному стані знаходиться рульове керування, ходова частина та робоча гальмівна система автобусу марки БАЗ 2215?

-Якщо існують несправності, то в чому вони виражаються та коли виникли відносно моменту ДТП?

-Якщо несправності виникли до ДТП, то як це могло вплинути на керованість автобусу?

Аналогічну експертизу проведуть і щодо іншого автомобіля – учасника ДТП DAEWOO Lanos.

Нагадаємо, в обласному центрі на перехресті вулиць Преображенської та Кропивницького сталася ДТП за участю автомобіля  Daewoo Lanos та БАЗ. ЗА словами свідків події, ймовірним винуватцем аварії є водійка легковика, яка порушила правила дорожнього руху, поїхавши на червоний сигнал світлофора. У результаті ДТП травми отримали четверо дорослих та дитина.

 

 

 

Переглядiв: 835