У Кіровограді реквіємом та виставкою вшанували пам’ять загиблих на Майдані (ФОТО) 

20.02.2019 16:01
image

В обласному центрі в універсальній науковій бібліотеці ім. Д. І. Чижевського та краєзнавчому музеї концертом-реквіємом та виставкою вшанували пам'ять загиблих на Майдані під час Революції Гідності сьогодні, 20 лютого.  Про це повідомляє медіапортал DOZOR. 

Так, у бібліотеці на кіровоградців чекав музично-поетичний реквієм "Небо Майдану". Організаторами заходу виступили обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.  І.  Чижевського, комунальний заклад "Станція юних техніків Кіровоградської міської ради" та міський координаційний сектор національно-патріотичного виховання дітей і молоді. 

Для гостей заходу з вокальними номерами виступали лауреат всеукраїнських пісенних конкурсів та фестивалів Андрій Шульга, учні низки шкіл, зокрема, закладів № № 6, 9, 14, 16, 17 та 33. 

Окрім виступів, присутні переглянули тематичну експозицію від бібліотеки та міні-виставку робіт вихованців гуртків історико-технічного стендового моделювання міської станції юних техніків.

Також у музеї містяни побували на конецерті-реквієм "Героям небесної сотні" та слухали пісні жіночого хору "Prima Vista" Кіровоградського музичного коледжу. Крім того, під час заходу презентували регіональний проект "Майдан: усна історія" Українського інституту національної пам‘яті. У рамках проекту збираються історії учасників Революції Гідності. 

image
image
image
image
image
image
image

image
image
image
image
image

Фото із заходу музично-поетичний реквієм "Небо Майдану" у бібліотеці імені Чижевського

"Ми вирішили реалізувати цей проект у нашому місті після того, як поспілкувалися з одним з редакторів.  Роль полягає не лише в тому, що створюється загальнодоступна книга, за допомогою якої зможемо прочитати і побачити, що відбувалося в той чи інший період. Важливо те, що студенти долучені до цієї роботи і це впливає на їхній виховний процес. Після того, як ми взяли інтерв'ю у кіровоградських і київських учасників Майдану, вони стали зовсім іншими людьми. На сьогоднішній день потрібно пам'ятати, що Майдан зберіг нам державу. Коли хтось каже, що справа Майдану програна, не вірте цьому, тому що еліта наша спрацювала як слід", - розповіла керівник проекту Світлана Проскурова.
"Сьогодні дійсно дуже знаменна дата і я радію, що наші містяни пам'ятають цю подію. Гадаю, що саме завдяки таким заходам події тих часів зберігаються у нашій пам'яті. Також регіональний проект, який впроваджують у нас? допоможе наступним поколінням дізнатися правду історії майже з вуст учасників події", - поділилася враженнями гостя заходу Христина Попелюшна. 
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Фото концерт-реквієму "Героям Небесної Сотні" в обласному краєзнавчому музеї

Переглядiв: 1488