У Кіровограді стартував соціальний фотопроект «Право жити без бар’єрів»  

15.03.2017 14:03

image

У обласному центрі стартував соціальний фотопроект для дітей з обмеженими можливостями «Право жити без бар’єрів». Про це повідомляє DOZOR.

За словами організатора проекту Вікторії Семененко, його мета – привернути увагу до проблем дітей з інвалідності.

«Проект ми створили спільно з ГО «Серце матері», щоб спонукати  до толерантного ставлення, подолати  дискримінацію по відношенню до діток з інвалідністю. Саме тому у кадрі будуть діти з інвалідністю громадської організації «Серце матері» та діти без інвалідності. Таким чином наші герої покажуть, що потрібно жити на рівних, що дітки без інвалідності мають право жити без бар’єрів. Це стосується не лише бар’єрів фізичних – відсутність пандусів чи кнопки виклику, належного транспорту, а й бар’єрів моральних, коли дітки з інвалідністю відчувають насмішки в свою адресу, на них тикають пальцями  через те, що вони «не такі. На фотографіях буде відображена ідеальна картинка того, як має бути насправді, ми повинні до цього прагнути», - повідомила у коментарі сайту DOZOR Вікторія Семененко.

За словами координатора акції, перші дві зйомки вже відбулися у понеділок, 13 березня.

«Перші дві локації відзнято. Місце зйомки – школа №4. Учасники – волонтерський загін навчального закладу, який постійно допомагає діткам з інвалідністю, а також донька журналістки Олени Бринзи Софійка.  Герої – два хлопчика з інвалідністю, учні школи №4, Попереду – насичений березень, протягом якого фотограф проекту Леся Полєжай робитиме оригінальні і творчі фотографії», - зазначила Семененко.

По завершенню фотосесій в обласному центрі відбудуться публічні презентації фотопроекту в бібліотечних і музейних закладах, щоб привернути увагу якомога більшої кількості людей. 

 Фото Вікторії Семененко 

 

Переглядiв: 1352