У Кіровограді в один день пройшли три чемпіонати з хортингу (ФОТОРЕПОРТАЖ)

27.02.2017 08:54

image

В обласному центрі в один день пройшло три чемпіонати з хортингу. Про це сайту DOZOR повідомив президент Кіровоградського обласного осередку ВГО «Українська федерація хортингу» Валерій Вєхтєв сьогодні, 27 лютого.

На базі факультету фізичного виховання педуніверситету імені Винниченка в один день було проведено відкритий чемпіонат Кіровоградської області з хортингу у розділі «Сутичка», Кубок Україні з хортингу у розділі «Сутичка» і Чемпіонат України з хортингу у розділі «Сутичка» та «Показовий виступ». Участь у чемпіонатах взяли більше 350 спортсменів з 18 областей України.

«Перше місце у чемпіонаті України у розділі «Особистий показовий виступ» зайняв житель села Федірки Світловодського району Євген Скорєнцов. Наша команда у показовому виступі взяла «золото», виступивши на «відмінно» з новою програмою з військово-патріотичного хортингу. У розділі «Сутичка» наша команда зайняла 3 місце», - повідомив Валерій Вєхтєв.

Окремо президент Кіровоградського обласного осередку ВГО «Українська федерація хортингу» торкнувся прикрих випадків дискваліфікації учасників змагань. Так, спортсмен з Черкас був дискваліфікований відразу по двом категоріям: за «неформальний одяг» і за виступ.

«Встановленим одягом для хортингу є «хортівка». Цей спортсмен не мав «форматного» одягу і мав бути дискваліфікованим. Проте судді дали йому шанс, але його виступ не містив бойових елементів хортингу, тому був дискваліфікованим остаточно», - пояснив Валерій Вєхтєв.

Пан Вєхтєв додав, що після чемпіонатів команда Кіровоградщини зробила кілька висновків на майбутнє.

«Нам потрібно розвивати дитячий хортинг по районах області. Ми  впроваджуватимемо новий напрямок «хортинг для особливих діток» [діти з інвалідністю, ДЦП, хвороба Дауна - ред.], як елемент волі до перемоги та волі до життя. І ми обов’язково будемо популяризувати хортинг серед людей, а особливо молоді, залучати українську молодь до занять цим суто українським бойовим мистецтвом», - підсумував Валерій Вєхтєв.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Переглядiв: 3029