Перший випадок малярії зареєстрували у Кіровограді

08.07.2018 08:46

В обласному центрі зареєстрували перший випадок захворювання на малярію.Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомила заступник начальника обласного лабораторного центру Надія Оперчук.

«У студента медичного університету, який тимчасово перебував у Кропивницькому, була триденна малярія. Він прибув у місто в травні і в лікарню потрапив з підозрою на малярію у червні. Це студент з Індії, йому 19 років. За три місяці до приїзду у Кропивницький місцем постійного проживання він вже перехворів на малярію, на даній території дуже часто трапляються випадки малярії. Це завізний випадок хвороби. Після отримання лікування студент вибув з країни до Індії на постійне місце проживання», - розповіла Оперчук.

За словами фахівця, випадки малярії на Кіровоградщині та у всій країні зустрічаються вкрай рідко. Торік у Кіровограді не було зареєстровано жодного випадку малярії, а у 2016 році зафіксували три таких випадки у працівників авіакомпанії «УРГА», які працювали в Африці.

«Україна не є ендемічною країною з тропічним кліматом, для неї нехарактерне таке захворювання, як малярія.  2016 році в країні було 43 випадки малярії, а торік – 47. Усі випадки є завізними», - додала посадовець.

 

Переглядiв: 844