У Кіровограді відбулася посвята у кадети (ФОТО) 

12.10.2018 14:50
image

В  обласному центрі в ліцеї «Сокіл» відбулася посвята у кадети сьогодні, 12 жовтня.  Про це повідомляє медіапортал DOZOR. 

Так, посвята у кадети відбулася традиційно напередодні свята Покрови.  Цього року присягу прийняли 50 кадетів та ліцеїстів. Право прийняти присягу надали офіцерам кадетського підрозділу Дмитру Захаревичу, Олегу Ковальчуку і військовослужбовцю ЗСУ Євгену Шевченку.

«Так складається, що в навчальному закладі кадетський напрямок освіти на сьогоднішній день надзвичайно необхідний для нашої держави. Хочеться всіх привітати з тією знаменною датою, яка відзначається у державі – День захисника України, адже це день, який ми пов’язуємо із нашими славними героями. Також вітаю вас зі святом посвяти у кадети», - звернувся до кадетів директор закладу Сергій Сторчаус.

 

За словами директора ліцею, всього у кадетському підрозділі навчається 221 учень, а загалом в закладі – 750. Серед учнів більше хлопчиків, оскільки дівчат приймають лише у 10 класі.

Настоятель Свято-Володимирського храму автокефальної православної церкви отець Йосип  надав настанови учням і окропив їх свяченою водою.

«Я переймаюся за бійців, які наразі воюють, тому знаю лише одне: хочу стати захисником  України. Я дуже хвилювався, коли складав присягу, тому що розумію, що я вже не просто громадянин, а той, хто повинен захищати нашу державу. Сподіваюся, що моя мрія у майбутньому здійсниться і я допомагатиму Україні і нашим бійцям», - розповів у коментарі медіапорталу DOZOR кадет Ярослав Буй.
image
image
image
image
«Ця школа мені подобається, тому що спортивне навчання тут на вищому рівні, а також є підготовка військових. Оскільки я хочу у майбутньому бути поліцейським, вважаю, що це для мене єдина можливість себе проявити. Хоча я вже давно навчаюся тут, але все одно хвилювалася, коли складала присягу», - розповіла у коментарі медіапорталу DOZOR  ліцеїстка Ірина Гавриленко.

Вихованці гуртка військово-спортивного хортингу демонстрували прийоми і бойову підготовку, а учні 6-го класу підготували танцювальні і вокальні номери. 

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 2462