У Кіровограді відбулася презентація книги Оксани Забужко (ФОТО, ВІДЕО)

24.11.2017 08:38
image

У театрі ім. Кропивницького з аншлагом пройшла презентація книги відомої письменниці Оксани Забужко вчора, 23 листопада. Про це повідомляє DOZOR.

Так, письменниця протягом декількох годин відповідала на питання аудиторії та читала уривки нової книги «Після третього дзвінка вхід до зали забороняється».

«Повість, яка дала назву книжці, є моєю, можливо, спробою написати про нинішню війну через долі людей, про яких кажуть «люди, для яких війни нема». Ось цей забезпечений середній та вищий київські класи. Відцентрована на себе мама, джазова співачка з досить складною біографією. Це повість про конфлікт поколінь, про складні стосунки матері та доньки. Про які написано менше і відомо менше, ніж про стосунки батька з сином. Я не втомлююсь повторювати, що про жінок писати цікавіше ніж про чоловіків. Не тільки тому що жінки складніші, а тому, що вони менш прописані в культурі, менш проговорені. Чоловіки то про себе писали століттями і тисячоліттями», – промовила зі сцени Оксана Забужко.

Також під час розмови з пресою, письменниця розповіла чого не вистачає сучасному книжковому ринку України.

«Для розвитку літератури потрібна інфраструктура, потрібен ринок та державна підтримка. Потрібна індустрія, тому що сьогодні література – це індустрія. І для цієї індустрії потрібна держава. Ми більше не будемо літературою меншини. Українська література – це література державної нації, яка на сьогодні виграє свою війну за незалежність. Свій книжковий ринок ми відвойовуємо. Ми 20 років воювали з росіянами за український книжковий ринок і весь час натикалися на якесь лобі, яке просувало домінацію російської книжки на нашому ринку. Після заборони пропаганди російської книжки, ми в Україні маємо книжковий бум. Зараз видавництва не справляються з замовленнями, а раніше вони стояли. Тепер цю індустрію треба розвивати», – підсумувала Оксана Забужко.
image
image
image
image
image

Переглядiв: 2314