У Кіровограді відбулося покладання квітів до пам’ятника В.Винниченка (ФОТО)

28.06.2018 09:04

В обласному центрі відбулося покладання квітів, а також мітинг із нагоди відзначення 22-ї річниці Конституції України сьогодні, 28 червня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, на заході зібралися представники обласної і міської влади, учасники АТО та громадськість.

"Спілкуючись зі студентами, нерідко зустрічаю нерозуміння значення Конституції. Основний закон сприймається, як дань. Але доводиться пояснювати, що за цей статус держави боролися покоління, поклали свої голови і мріяли про ось цей чудовий день", - виступила доцент кафедри історії України Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка Інна Вівсяна.

"28 червня 1996 року стало переможним днем української демократії. Застосовуючи законодавчий досвід Володимира Великого, Пилипа Орлика і Михайла Грушевського, вперше в історії України людина, її життя і здоров’я, гідність стали найвизначнішим у нашій державі. Як науковець-початківець я можу зазначити, що вивчення історичного процесу є важливим, адже саме в ньому ми можемо знайти відповіді на ті виклики, які є сьогодні", -  сказав під час урочистостей переможець всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів Малої академії наук Антон Потєхін.

Після покладання квітів до пам’ятника В. Винниченка для учасників заходу виступили артисти обласної філармонії. 

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 792