У Кіровограді відкрилася алея писанок (ФОТО)

01.05.2019 12:03
image

В обласному центрі у мікрорайоні Новомиколаївки біля Свято-Успенського  храму з’явилася алея писанок. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, 10 великих декоративних писанок зайняли центральне місце на алеї, починаючи від входу на територію парку і аж до самої церкви. Ідея належить прихожанам Свято-Успенського храму, які втілили її власними коштами та зусиллями.

«У нашому обласному центрі Свято-Успенський храм найперше асоціюється з Живою Церквою, тобто прихожанами, які беруть дуже активну участь у житті свого приходу. Відповідно, готуючись до найбільшого свята церковного року Воскресіння Христового, віряни храму Успіння Пресвятої Богородиці докладають багато зусиль для того, щоб підкреслити велич і значущість Великодня.  Цього року віруючі також вирішили написати ікону Воскресіння Христового, у якій би розповідалася історія та зміст свята Пасхи. Порадившись, було вирішено писати не просто ікону , а духовну експозицію триптих «Зішестя Христа в пекло». Технічна унікальність даної експозиції полягає в тому що там є фрагменти канонічного іконопису, тканинного драпірування та 3D-зображення. В той же час головним у триптиху є донесення до її глядачів розуміння змісту свята Воскресіння Христового», - розповідає священник Сергій Новак.
image

Ще одним сюрпризом для відвідувачів Свято-Успенського храму стали задекоровані писанками панікадила (люстри) у кількості 150 штук. Їх разом зі своїми батьками виготовили вихованці недільної школи, що діє при храмі.

image

Побачити «Алею Успенських Писанок» можна щонеділі з 8:00 до 15:00 до 2 червня включно. А  духовну експозицію триптих «Зішестя Христа в пекло»  та задекоровані пасхальними писанками панікадила -  щодня з 8:00 до 15:00 також до 2 червня включно.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

 

Переглядiв: 4300